0 - 5 år: Giv mælketænderne en god start

Giv mælketænderne en god start

Det er vigtigt, at dit barn får børstet tænder fra første tand bryder frem. Der går nemlig ikke hul på en ren tand. Hos os kan I altid få hjælp og vejledning til tandbørstningen.

Det første besøg
Du vil automatisk få en indkaldelse til det første besøg, hvor vi får mulighed for at hilse på hinanden, se dit barn i munden og tale lidt om, hvordan du som forælder passer bedst på dit barns tænder.

Der kan være forskel på, hvor ofte børn har behov for at få undersøgt tænderne. Vi vurderer dette behov individuelt ved hvert besøg.

Hvis du mener, at dit barn har behov for et ekstra besøg, er du altid velkommen til at bestille tid. Adresse og telefonnummer på klinikken finder du her.

Hvis der er hul…
Et begyndende hul kan holdes nede med tandbørstning og fluorpensling. Hvis hullet skal behandles tilbyder vi bedøvelse og evt. lattergas. Det er vigtigt, at selve behandlingen er smertefri.

Skade på mælketænder
Hvert tredje barn slår mælketænderne. Hvis det sker for dit barn, er det bedste du kan gøre at berolige barnet og standse eventuel blødning.

Hvis det kun er en mindre skade, er det ikke altid nødvendigt at gå til tandlæge med det samme. Men hvis tanden/tænderne er meget løse, slået i stykker eller slået op i tandkødet, skal barnet helst til tandlæge samme dag.

r

Desværre

En mælketand, der er slået helt ud kan ikke sættes på plads igen.