Velkommen hos tandlægerne i Holstebro

Velkommen hos tandlægerne i Holstebro

Dit barn er altid velkommen i tandplejen. Vi tilbyder alle børn og unge fra 0 – 21 år, som bor i Holstebro Kommune gratis tandpleje. Børn og unge med bopæl i Vinderup kan gå gratis til tandlæge hos de private tandlæger i Vinderup, der har indgået aftale med Holstebro Kommune.

Sunde tænder hele livet
Målet med Holstebro Kommunes tandplejetilbud er at skabe sunde tænder hele livet. Vi lægger vægt på forebyggelse, omsorg og tryghed. Vi tilpasser vores tilbud til dit barns behov. Vi prioriterer et godt forældresamarbejde højt og håber, at du vil følge dit barn til tandlæge mindst til 4. klassetrin.

En god oplevelse
Det er vigtigt, at dit barn bliver glad for at gå til tandlæge. Vi forsøger fra det første besøg stille og roligt at opbygge et tillidsfuldt forhold til dit barn. Det er forskelligt, hvor hurtigt børn vænner sig til at gå til tandlæge. Der er afsat god tid til hvert besøg, og vi vil gøre vores til, at tandlægebesøgene bliver en god oplevelse.

Vi lægger stor vægt på forebyggelse
Sunde vaner grundlægges tidligt. Derfor kalder vi dit barn ind på klinikken allerede inden det fylder 1 år. Selvom barnet kun har ganske få tænder, har vi mange ting at tale med jer om. Børnene indkaldes herefter individuelt efter deres aktuelle behov. Ved de regelmæssige eftersyn giver vi gerne undervisning i tandbørstning og vi snakker om sunde kost- og drikkevaner efter behov.

Alle børn i 4. kl. gennemgår et intensivt børstekursus. Børnene lærer selv at børste tænderne HELT rene. Vi underviser på udvalgte klassetrin og deltager på opfordring i forældremøder. Vi samarbejder med dagplejere, daginstitutioner og skoler om sundhedsfremme i lokalområderne.