Velkommen hos tandlægerne i Holstebro

Velkommen hos tandlægerne i Holstebro

Dit barn er altid velkommen i tandplejen. Vi tilbyder alle børn og unge fra 0 – 19 år, som bor i Holstebro Kommune gratis tandpleje.

Sunde tænder hele livet
Målet med Holstebro Kommunes tandplejetilbud er at skabe sunde tænder hele livet. Vi lægger vægt på forebyggelse, omsorg og tryghed. Vi tilpasser vores tilbud til dit barns behov. Vi prioriterer et godt forældresamarbejde højt og håber, at du vil følge dit barn til tandlæge til og med 4. klassetrin – og gerne endnu længere.

En god oplevelse
Det er vigtigt, at dit barn bliver glad for at gå til tandlæge. Vi forsøger fra det første besøg, at opbygge et tillidsfuldt forhold til dit barn. Det er forskelligt, hvor hurtigt børn vænner sig til at gå til tandlæge. Der er afsat god tid til hvert besøg, og vi vil gøre vores til, at tandlægebesøgene bliver en god oplevelse.

Vi lægger stor vægt på forebyggelse
Sunde vaner grundlægges tidligt. Derfor kalder vi dit barn ind på klinikken allerede i 10-måneders alderen.

Selvom barnet kun har ganske få tænder, har vi mange ting at tale med jer om. Alle børn indkaldes som sagt ved 10 måneder, herefter indkaldes I med Jeres barn efter det individuelle/aktuelle behov. Ved de regelmæssige eftersyn giver vi gerne undervisning i tandbørstning og vi snakker om sunde kost- og drikkevaner efter behov.

Alle børn i 4. kl. gennemgår et intensivt børstekursus. Børnene lærer selv, at børste tænderne HELT rene. Det er en god idé at snakke med Jeres barn om tandbørstekurserne i 4. klasse. En del børn kan stadig have brug for voksenhjælp til tandbørstning i – og efter 4. klasse. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du fortsat skal hjælpe dit barn med tandbørstning efter 4. klasse, kan du tale med dit barns tandlæge om dette ved det almindelige tandeftersyn.