Tandbørstning

Tandbørstning

En god mundhygiejne er den bedste forebyggelse mod huller i tænderne og tandkødsbetændelse. Derfor er det vigtigt, at du hjælper dit barn med tandbørstningen hver dag, så dit barn får børstet rent af en voksen mindst én gang i døgnet. Væn gerne barnet til at mærke tandbørsten i munden allerede før tænderne kommer.

Hvad er plak?
Når bakterierne får lov til at sidde på tænderne i længere tid uden at blive børstet væk, formerer de sig og danner et gulligt/hvidligt lag. Dette lag kaldes plak. Du kan enten se plakken på tænderne eller tage en negl og skrabe plakken af tænderne. Formålet med tandbørstning er at fjerne de bakteriebelægninger, der sætter sig på tænderne i løbet af dagen.

Hvad nu, hvis mit barn ikke vil have børstet tænder?
Det er ikke “synd” for dit barn, at du tvinger tandbørstningen igennem. Det er den manglende tandbørstning, som fører til at dit barn får huller i tænderne. Hvis du har problemer med tandbørstningen, så få gode råd hos Børnetandlægerne.

Hvornår er det bedst at børste?
Vælg et tidspunkt på dagen, hvor både du og dit barn ikke er for trætte, det gør det lettere og mere effektiv.

Hvornår kan mit barn selv børste tænder?
Børn kan ikke selv børste tænderne effektivt før de er 10-12 år gamle. Spørg til næste undersøgelse hos Børnetandlægerne, hvis I er i tvivl om, hvornår jeres barn selv kan børste tænderne.